Online Coaching

Heb jij ook moeite de juiste balans te vinden in je voedingspatroon? Wil je niet iedere dag 3-5 dezelfde maaltijden nuttigen, maar gewoon lekker blijven eten? Terwijl je ondertussen wel degelijk aan jouw persoonlijke doel werkt?

Wij van Saint Fit kunnen jou daarbij helpen door middel van coaching!

De meeste mensen denken aan een zeer strikt en eenzijdig voedingsschema als ze aan coaching denken. Dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Sterker nog: wij behoeden je ervoor dat het zo zal zijn. Het is niet goed, niet leuk en niet vol te houden wanneer je dag in, dag uit dezelfde maaltijden moet nuttigen. Natuurlijk zijn er een aantal basisprincipes van waaruit wij te werk gaan. Natuurlijk houden wij rekening met gezond en ongezond voedsel. Maar wij zorgen ervoor dat alles in balans zal zijn. coaching bij Saint Fit biedt je houvast, zorgt voor structuur en leert je dat het ok (zelf goed) is om af en toe jezelf te verwennen. Maar bovenal gaat het om jou.

Onze coaching is afgestemd op jou persoonlijk.

Jij bent uniek! Je lichaam is uniek, het doel dat je nastreeft is uniek en je leefomstandigheden zijn uniek. Net als dat die van je partner, je kind, je vriend of vriendin uniek zijn. Dat betekent dat je behoefte hebt aan persoonlijke afstemming op maat als het aankomt op het inrichten van je voeding. Dat wat voor een ander werkt, werkt (meestal) niet voor jou. Bij Saint Fit weten we dat als geen ander. Ons doel is om jou te ondersteunen bij een fitte en gezonde levensstijl. Dat kunnen we niet voor je doen, maar we kunnen je er door middel van coaching wel optimaal bij helpen. Wij creëren de randvoorwaarden, jij vult het zo goed mogelijk in. Samen zorgen we er dan voor dat jouw doelen werkelijkheid worden.

Hoe werkt voeding?

Zonder voeding kun je niet leven. Het draait allemaal om de energiebalans: deze komt tot stand door energie in versus energie uit.

 • ENERGIE IN
  Voeding bestaat uit eten en drinken, dit is opgebouwd uit calorieën en kilojoule. Voeding zorgt dus voor “energie in”.
 • ENERGIE UIT
  Alle lichamelijke processen (het warmhouden van het lichaam, denken, het verteren van eten) en lichaamsbeweging zorgen voor energie uit: calorieverbranding.

Je kunt je lichaam vergelijken met een auto: je tankt brandstof (energie in) en je rijdt er kilometers mee (energie uit).
Als je net zo veel energie binnenkrijgt dan verbruikt, dan kom je niet aan en val je niet af. Je eet en drinkt precies datgene wat het lichaam nodig heeft om alle dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dat heet de energiebalans: Energie IN en Energie UIT is in balans. Daarnaast kun je ook een positieve en een negatieve energiebalans creëren. Bij een positieve energiebalans eet en drink je meer dan je verbruikt, er blijft energie over. Het teveel aan energie kan door het lichaam worden omgezet naar spiermassa (indien men aan krachttraining doet) of het wordt omgezet naar vet. In beide gevallen zorgt het ervoor dat je aankomt. Indien je een negatieve energiebalans creëert, dan eet en drink je minder dan je lichaam verbruikt. Om je lichaam toch te laten functioneren zal het de opgeslagen vetten aanspreken. Deze worden gebruikt als energie UIT. Dat betekent dat je afvalt. 

Voor wie is coaching bedoeld?

Eerlijk waar: voor iedereen. Het mooie van voeding is: iedereen heeft het nodig. Zoals je hebt kunnen lezen draait het bij ieder mens om de energiebalans, die bepaalt of jij je doel (afvallen, aankomen of behouden) gaat behalen. Dat betekent dat we iedereen kunnen helpen: van jong tot oud, van sportief tot niet-sportief.

Enkele voorbeelden:

 • Iemand met overgewicht die wil afvallen
 • Iemand die spiermassa wil creëren
 • Iemand die fit wil worden voor een sportwedstrijd
 • Kind dat beter wil presteren op school
 • Wedstrijdatleten voor fitness- en bikiniwedstrijden 

Hoe gaan wij te werk?

Om het beste resultaat te boeken, hebben wij een plan opgesteld wat we gaan volgen:

 • HUIDIGE LEEFSTIJL
  Eerst analyseren we hoe je momenteel leeft (werk, slaap, voeding, sportintensiteit, etc.).
 • DOEL OPSTELLEN
  Vervolgens bepalen we samen naar welk doel je toe wilt werken.
 • PERSOONLIJK VOEDINGSSCHEMA
  op basis van de verzamelde gegevens en het doel creëren wij een op maat gemaakt voedingsschema voor jou.
 • ANALYSEREN EN BIJSTELLEN
  Één of twee keer per maand (afhankelijk van je pakketkeuze) analyseren we je voortgang en passen we je voedingsschema aan. *
  * We blijven je voedingsschema updaten, omdat je na verloop van tijd een nieuwe situatie hebt gecreëerd. Je bent afgevallen of aangekomen, je doel is gewijzigd of het gaat te langzaam of te snel. Door goed te analyseren en bij te stellen, zorgen we voor het beste en het fijnste resultaat.
 
online coaching | start jouw plan
 
Heb je vragen over coaching?

Spreekt bovenstaande je aan en wil je meer te weten komen over coaching via Saint Fit, neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar per e-mail of telefoon.